Dodeljene nagrade za 2015. godinu

17. Decembar 2015

Jana Janković i Nikola Stojanović

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, 11. decembra je po deseti put dodeljena nagrada “Kruna uspeha”, namenjena najboljim diplomcima Beogradskog univerziteta za školsku 2014/2015. godinu.

Titulu najboljih poneli su Jana Janković sa Veterinarskog fakulteta i Nikola Stojanović sa Fakulteta političkih nauka. Nagradu, u vidu dva Rolex časovnika uručio im je ambasador Švajcarske Federacije, njegova ekselencija Žan Danijel Ruh.

O najboljima, ove godine je odlučivala komisija u sledećem sastavu: docent dr Srđan Kostić sa Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi i dobitnik nagrade “Kruna uspeha” iz 2010. godine, Miša Lukić predsednik upravog odbora Publicis Grupe Srbija, kao i Docent dr Oliver Tosković iz Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju na Filozofskom fakultetu.

Nagradu "Kruna uspeha" već treću godinu podržava i Rektorat univerziteta u Beogradu, u čijim prostorijama je jubilarna svečanost i održana, a od utemeljenja nagrade uz porodicu Petrović u ovom projektu je i ambasada Švajcarske Federacije.

Zahvaljujući porodičnoj firmi „Petite Genève Petrović“ nagrada "Kruna uspeha" postala je tradicija, a učešće u završnici konkursa diplomci su označili kao stvar prestiža.

Ovogodišnji dobitnici, osim uspeha na matičnim fakultetima osvojili su komisiju brojnim stručnim priznanjima ali i vannastavnim aktivnostima. Jana je od malih nogu zaljubljenik u veterinu, a praksu je sticala u Keniji, Velikoj Britaniji, Austriji, Mađarskoj i Srbiji. Sanja o što većem iskustvu u radu sa malim životinjama, a uporedo sa veterinom njene velike ljubavi su balet i strani jezici. Na baletskom polju, igrala je i radila koreografiju baletske tačke u operi Dom za vešanje Emira Kusturice. Nikola je student generacije na Fakultetu političkih nauka, dobitnik je nagrade Fonda za mlade talente, bio je prvi na takmičenju u Međunarodnom humanitarnom pravu i republičkom takmičenju iz istorije. Organizovao je brojne izložbe i projekte od kojih se izdvajaju: "Srbija i UN: lekcije iz prošlosti i pogled u budućnost" i "Napoleonovi ratovi - simulacija evropskih odnosa 19. veka".

Pogledajte kompletnu foto-galeriju sa ovogodišnje dodele Nagrade »