Mina Aleksandra Konaković, dobitnica nagrade 2013. godine

28. Januar 2014

Interviju sa stručnom komisijom mi je bio najveći izazov. Kako predstaviti sebe potpuno nepoznatim ljudima, u kratkom vremenskom roku, i dati zadovoljavajuće odgovore na pitanja na koja ne postoje tačni i netačni odgovori

Sa kakvim ste se ambicijama i željama prijavili na konkurs "Kruna uspeha", kako biste definisali Vašu motivaciju?

Kada sam se prijavila na konkurs "Kruna uspeha", veoma sam malo znala o celom projektu. Ali kako je vreme odmicalo i kako su zadaci nailazili, počela sam da shvatam značaj iskustva koje se stiče učešćem u celokupnom procesu. Želja da postanem deo specifične porodice Petrović postajala je sve veća. Velika je čast biti član tako odabranog društva i neverovatan izazov proći sve krugove selekcije u vrlo jakoj konkurenciji.

Šta Vam je tokom celokupnog procesa predstavljalo najveći izazov, i na koji način ste ga prevazišli?

Interviju sa stručnom komisijom mi je bio najveći izazov. Kako predstaviti sebe potpuno nepoznatim ljudima, u kratkom vremenskom roku, i dati zadovoljavajuće odgovore na pitanja na koja ne postoje tačni i netačni odgovori. Dan pred intervju sam saznala da u treći krug prolazi samo desetak kandidata i da komisiju čini nekoliko pažljivo odabranih članova i velikih stručnjaka. To je izazov učinilo još većim, ali ljubaznost i srdačnost porodice Petrović, kao i ostalih članova tima pomogli su mi da prevaziđem tremu i uspešno završim i ovaj korak.

Kako ste doživeli sam trenutak proglašenja pobednika u veoma zahtevnoj konkurenciji, i na koji način smatrate da će se to iskustvo odraziti u nastavku lične edukacije i poslovnog usavršavanja?

Neverovatan je osećaj dobiti ovo prestižno priznanje. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti finalista među takvim kandidatima. Pobeda na konkursu me je motivisala za dalji rad i dala signal da sam na dobrom putu i da treba da nastavim sa neprestanim napredovanjem, kako bih opravdala poverenje ukazano osvajanjem nagrade "Kruna uspeha".

Nakon uspešno završenih osnovnih studija, koje ste zadatke i ciljeve postavili za predstojeći period, u domenu profesionalnog?

Trenutno sam na master studijama na Matematičkom fakultetu u Beogradu, koje planiram da završim do leta 2014. godine. Zatim me očekuju doktorske studije u inostranstvu i dalje usavršavanje.

Da li je po Vašem mišljenju jedinstveni projekat porodice Petrović moguće dodatno unaprediti, i približiti najuspešnijim diplomcima Univerziteta u Beogradu?

Projekat je odlično koncipiran i misim da ga ne treba menjati. Bilo bi lepo kada bi postojalo više konkursa nalik ovome. Jako je bitno motivisati mlade ljude da ulažu što više u svoj profesionalni razvoj, a time i svoju ličnost, kako bi celo društvo napredovalo, a ne samo pojedinci. Znanje je nešto najvrednije što imamo, a to ovaj konkurs kruniše.