Dodeljene nagrade za 2013. godinu

15. Decembar 2013

Mina Aleksandra Konaković i Nemanja Trifunović

Na dodeli nagrade "Kruna uspeha" za 2013. godinu, koja je održana u prisustvu njegove ekselencije Žan Danijel Ruha, ambasadora Švajcarske u Srbiji i gospodina Vladimira Bumbaširevića, rektora Beogradskog univerziteta porodici dosadašnjih dobitnika pridružili su se Mina Aleksandra Konaković sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Nemanja Trifunović sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Srdačnoj atmosferi u sali Rektorata doprineli su i mnogobrojni učesnici konkursa na koji se ove godine prijavilo trideset najperspektivnijih diplomaca. Privilegiju i odgovornost da naprave selekciju najboljih među jednakima imali članovi komisije Marko Jovanović, dobitnik iz 2007. godine, Miša Lukić, predsednik Upravnog odbora kompanije Publicis Group Serbia, kao i Srđan Verbić, koji se bavi naučnim obrazovanjem a radi u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Dar porodice Petrović, časovnike kompanije Rolex, Mina Aleksandra Konaković i Nemanja Trifunović imali su priliku da zasluže nakon neposrednih razgovora sa komisijom, koja je u užem krugu razmenila mišljenje sa trinaest kandidata.

Dodelom osme po redu nagrade "Kruna uspeha", nastavljena je tradicija započeta 2006. godine koja studentima završne godine pruža priliku da se, pod pokroviteljstvom porodice Petrović, međusobno potvrde i u konkurenciji najsvestranijih kolega sa Beogradskog univerziteta. Tim povodom, priliku da dobitnicima neposredno uruči časovnike kompanije Rolex, dar porodične firme "Petite Geneve Petrović" i ove godine imala je njegova ekselencija, gospodin Žan-Danijel Ruh. Posebna zahvalnost nesumnjivo pripada i čelnim ljudima Beogradskog univerziteta, instituciji koja od ove godine zvanično podržava projekat "Kruna uspeha".

Sa posebnim zadovoljstvom ističemo i da se prisutnim gostima porodice Petrović obratio i rektor Beogradskog univerziteta, gospodin Vladimir Bumbaširević. Dodela laureata za 2013. godinu ostaće svakako upamćena i po činjenici da je, po prvi put, dodela nagrade "Kruna uspeha" održana u impresivnom ambijentu svečane sale Rektorata na Studentskom trgu. Na taj način, uz nesebičnu podršku ambasade Švajcarske federacije, Rektorata Univerziteta u Beogradu i komisije nastavljena je praksa podsticanja na usavršavanje diplomaca koji se nalaze na pragu profesionalnih izazova.