Dobitnici nagrade 2012. godine

11. Decembar 2012

Jovana Milosavljević i Vladimir Paunović

Tradicionalna dodela godišnje nagrade „Kruna uspeha“, koja se je po sedmi put uručuje najperspektivnijim diplomcima Beogradskog univerziteta, održana je 7. decembra u Svečanoj sali Skupštine grada. Na manifestaciji u prisustvu uglednog žirija, prvoklasni Rolex časovnici, dar porodične firme „Petit Geneve Petrović“ dodeljeni su Vladimiru Paunoviću sa Tehnološko – metalurškog fakulteta i Jovani Milosavljević sa Rudarsko-geološkog fakulteta.

Vredne nagrade, kao priznanje i podsticaj za budući razvoj profesionalnih i ljudskih vrednosti uručio je Ambasador Švajcarske Federacije Žan Danijel Ruh, čime je nastavljena bliska saradnja akademske javnosti, dosadašnjih dobitnika i porodice Petrović.

Među finalistima izbora ove godine bilo je trinaest diplomaca sa istog broja fakulteta, a selekcija pobedničkog tandema kao i prethodnih godina podrazumevala je visoke kriterijume, poput okončanja osnovnih studija sa prosečnom ocenom višom od 9.0, kreativnog pisanja eseja i zahtevnog intervjua sa izbornom komisijom.

Takođe, kao i do sada, u izboru najboljih studenata učestvovala je tročlana komisija, ovom prilikom u sastavu: Miša Lukić - predsednik upravog odbora Publicis Grupe Srbija, Dragan Hrnčic dobitnik nagrade „Kruna uspeha" iz 2008. godine, kao i Vigor Majić – direktor istraživačke stanice Petnica.

Osim kandidata i predstavnika porodične firme „Petit Geneve Petrović“, među zvanicama na svečanom uručenju nagrada prisustvovali su dekani fakulteta BU, bivši dobitnici, predstavnici medija i brojne ugledne zvanice.

Da podsetimo, nagrada „Kruna uspeha“ namenjena je najboljim diplomiranim studentima Univerziteta u Beogradu, svestranim mladim stučnjacima koji su studije okončali zavidnim rezultatima i dokazali da talenat, znanje i rad neretko prevazilaze granice izabrane profesije.